Κατσικίσιο Γάλα – Τα Οφέλη Στον Οργανισμό Μας

By Category: Περί Γάλακτος Comments: No comment Tags: ,

Το κατσικίσιο γάλα βοηθάει στην καταπολέμηση του γαστρικού έλκους, της αρτηριοσκλήρυνσης, της σιδηροπενίας, και της οστεοπόρωσης.

Λόγο της σύνθεσης των πρωτεϊνών του, το κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί αλλεργίες.

Η σύσταση του είναι παρόμοια με τα υγρά του στομάχου, γι’αυτό χωνεύεται εύκολα και δεν μας φουσκώνει. Πρακτικά αυτό συμβαίνει γιατί η περιεκτικότητα του σε λακτόζη είναι μικρότερη από τα υπόλοιπα γάλατα.

 

Το πολυτιμότερο γάλα για την ανάπτυξη των παιδιών μετά το μητρικό.

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο, στοιχεία που συμβάλουν στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυικού συστήματος. Μεταλλικά στοιχεία όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος μεταβολίζονται καλύτερα με τη βοήθεια του κατσικίσιου γάλακτος, με αποτέλεσμα να απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό.

 

  • Περιέχει τα μικρότερα λιποσφαιρίδια, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό μας από την αρτηριοσκλήρυνση.
  • Είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα που συνιστώνται σε θεραπείες ασθενειών όπως στεφανιαίες νόσοι και εντερικές διαταραχές.

Leave a Reply