Φτιάξτε το δικό σας ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα !!

Οι πιο σκληροπυρηνικοί θα το φάμε ζεστό-ζεστό από την κατσαρόλα, οι υπόλοιποι αφού κρυώσει….

Περί ρυζόγαλου ο λόγος φυσικά…

Το ρυζόγαλο είναι θρεπτικό και πολύ εύκολο στο να το φτιάξετε στο σπίτι. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία συνταγή της γιαγιάς που θα σας ξετρελάνει.

 

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 100 γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο (αυτό που χρησιμοποιούν στο ριζότο)
  • 1200 γρ. γάλα Κατσικίσιο φρέσκο από την Φάρμα μας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα) σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν το κατσικίσιο γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, ώστε το ρυζόγαλο να αχνίζει αλλά να μην κοχλάζει. Είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και το μείγμα έχει χυλώσει. Αποσύρουμε, αφαιρούμε τις φλούδες και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

 Καλή σας απόλαυση !!!