// Διατηρήστε την φέτα και παρατείνετε τη διάρκεια της.
Πολλοί από σας θα έχετε παρατηρήσει όταν αγοράζετε λευκά τυριά τύπου φέτας ή μοτσαρέλα ότι διατηρούνται μέσα σε άλμη! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα κρατήσετε φρέσκα και αναλλοίωτα για αρκετό καιρό.
Πως θα φτιάξετε αυτή την άλμη μόνοι σας λοιπόν;
Η συνταγή είναι πολύ απλή
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αλάτι και νερό!
70 γραμμάρια χονδρό θαλασσινό αλάτι και 1 λίτρο νερό είναι αρκετά για μια ήπια άλμη
( για εσάς που σας αρέσει το αλάτι μπορείτε να βάλετε 80γρ στο λίτρο ).
Βράζετε το αλάτι μέσα σε ένα λίτρο νερό ( το βράσιμο είναι προαιρετικό, για να απαλλαγούμε από τυχόν μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο αλάτι ).
Αφού κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Όταν η θερμοκρασία του φτάσει στους 2 – 4 βαθμούς κελσίου είναι έτοιμη.
Τοποθετούμε την φέτα σε ένα ευρύχωρο δοχείο και γεμίζουμε με άλμη μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της φέτας. Το κλείνουμε καλά και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο.