Να πως θα αποθηκεύσετε το τυρί σας για να μη χαλάσει!
Είστε φανατικός των τυριών και σας αρέσει να αγοράζετε ¨λίγο απ’ όλα¨ τα είδη που βλέπετε στο ψυγείο;
Αν περιμένετε παρέα ή κανονίσατε κάποιο δείπνο, πολύ καλά !
Αν όμως πρέπει να τα μείνουν στο ψυγείο σας για αρκετές μέρες, με κάποιο τρόπο πρέπει να παραμείνουν φρέσκα ! Σωστά ;
- Σκληρά τυριά
Ο κανόνας είναι πολύ απλός:
-Δεν καθαρίζουμε ποτέ το εξωτερικό τους περίβλημα (αν υπάρχει).
-Κόβουμε και καθαρίζουμε όσο θα φάμε και το υπόλοιπο το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Τυριά μπλε τύπου
Όσο και αν αγαπάτε το μπλε τυρί, πρέπει να το κρατάτε μακριά από τα υπόλοιπα τυριά.
Η έντονη γεύση του θα εμποτίσει τα υπόλοιπα πιο ήπια.
Τυλίξτε το λοιπόν στο δικό του χαρτί ή σε μια λαδόκολλα και αποθηκεύστε το σε ένα πλαστικό δοχείο.
- Μαλακά τυριά τύπου φέτας
Το φυσικό υγρό των μαλακών τυριών είναι ότι καλύτερο για να τα διατηρείται φρέσκα και γευστικά. Τυριά τύπου φέτας και μοτσαρέλα θα πρέπει να αποθηκεύονται σε αεροστεγή δοχεία, κατά προτίμηση γυάλινα, είναι καλό επίσης να βρίσκονται στα ψηλά ράφια του ψυγείου καθώς είναι πιο ευπαθή ( τα λευκά κυρίως ) και χρειάζονται χαμηλότερες θερμοκρασίες.